În data de 24 iulie 2019, Poliția de Frontieră Română aniversează 155 ani de existență instituțională. La nivelul ITPF Sighetu Marmației, momentul a fost marcat prin avansarea înainte de termen, pentru merite excepționale în atingerea unor obiective în activitatea profesională, a 16 polițiști de frontieră.

 Ziua de 24 iulie este un simbol în viața polițiștilor de frontieră. Este momentul în care cele două regimente ale Moldovei și Ţării Româneşti, cu atribuții la frontiere, s-au unificat.

”Ca în fiecare an, la data de 24 iulie, instituția noastră îşi aniversează ziua instituțională, recunoscându-și şi cinstindu-și astfel înaintașii, pentru eroismul şi devotamentul lor faţă de țară și poporul român. Această zi de sărbătoare, reprezintă un prilej pentru a fi recompensate acțiunile desfășurate de proprii lucrători, în îndeplinirea atribuțiilor specifice la frontiera României. Cu această ocazie, 16 polițiști de frontieră au fost avansați în gradul profesional următor, înainte de termen, pentru merite excepționale în atingerea unor obiective în activitatea profesională”, au declarat reprezentanții ITPF Sighetu Marmației.

Din cei 16 polițiști de frontieră avansați, 6 sunt ofițeri, 3 de pe raza județului Maramureș, 2 ofițeri din Satu Mare și 1 din Suceava, iar 10 agenți de poliție, 5 agenți de pe raza județului Maramureș, 3 agenți din Satu Mare și 2 din Suceava.

Articolul precedentFONDURI EUROPENE: Se asfaltează ulițele dintr-o comună din Maramureș
Articolul următorMaramureșenii sunt așteptați să doneze sânge