Maramureșul, mai aproape de românii din Italia, prin manifestările culturale ”Dor de România – Maramureșul și Diaspora”, care vor avea loc la Milano, în datele de16 și 17 noiembrie 2019 

Județul Maramureș, promotor permanent al României peste hotare, s-a implicat de-a lungul anilor în sprijinirea a numeroase acțiuni culturale și de promovare a tradițiilor și valorilor românești.

Proiectul ”Dor de România – Maramureșul și Diaspora” este cea mai recentă inițiativă a Consiliului Judeţean Maramureş pentru sprijinirea românilor ce trăiesc în afara graniţelor ţării, acesta fiind unul dintre cele 14 proiecte câștigătoare în cadrul apelului lansat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni prin Programul Cultură „Constantin Brâncuşi” 2019, cu o finanțare nerambursabilă de 72.312 lei și o co-finanțare de 55.600 lei.

Prin Proiectul ”Dor de România – Maramureșul și Diaspora”, dorim să aducem mai aproape de românii care trăiesc în Milano, Maramureșul cu tradiţiile, folclorul şi bucătăria specifică.

În perioada 16-17 noiembrie 2019, comunitatea românească din Milano, precum și localnici și turiști străini se vor bucura de spectacole folclorice de muzică și dans oferite de artiști maramureșeni, vor admira produse ale meșterilor populari din zona noastră și vor degusta savuroasele bucate maramureșene, în cadrul Târgului ”Bun de Maramureș”. Aceste demersuri de apropiere de comunitatea românească din Milano vor fi completate de demararea înființării unei minibiblioteci românești cu donații de carte din partea Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare. De asemenea, dorim să ne întâlnim cu românii din zona Milano și să purtăm discuții deschise despre problemele cu care se confruntă și disponibilitatea de a se reîntoarce acasă.

La reușita manifestărilor ”Dor de România – Maramureșul și Diaspora” vor contribui instituțiile culturale maramureșene: Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”, Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș, precum și sprijinul acordat de asociații ale românilor din Italia.

Articolul precedentSorina Pintea, fostul ministru al Sănătății a revenit la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare
Articolul următor( FOTO ) Pistol neletal deținut ilegal de un maramureșean de 18 ani, ridicat de polițiștii de frontieră