Municipiul Baia Mare găzduiește, în acest sfârșit de săptămână, marea finală a Campionatului Național de Drift. Organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare, Federația Română de Automobilism Sportiv și Asociația Club Sportiv Romanian Drift Community evenimentul va avea loc pe circuit stradal, pe bulevardul Independenţei, pe marginea râului Săsar, la Buclă.

Campionatul Național de Drift se va desfășura în perioada 20-21 octombrie și va aduce la start peste 40 de piloţi din toată Europa, printre care campionul King of Europe din acest an, slovacul Marko Zakouril. Alături de campionul King of Europe, pe circuit vor fi prezente și mașinile de drift pilotate de multiplul campion al Ucrainei, Dmitryi Illuk, campionul Ungariei, Robi Nagy, campionul Europei la drift pe traseu montan, Norbert Kovacik, campionul Poloniei, Marcin Banovicz și campionul din 2017 al Ucrainei, Sergiy Skremets. La startul competiției, categoria Semi Pro va concura și Natalia Iocsak, pilotul oficial al Municipiului Baia Mare, multiplă deținătoare a titlurilor de campioană națională la Rally Sprint și Rally Cross precum și titluri europene. Copilul minune al pilotajului feminin este antrenată de Alexandru Ciulean, multiplu deținător de titluri europene și naționale la campionatele de drift. La marea finală a Campionatului Național de Drift, România va fi reprezentată de cei mai buni piloţi ai momentului. La startul competiției nu vor lipsi campionul en-titre Călin Ciortan, liderul campionatului Iulian Jumuga, Traian Buşe (primul campion naţional din istoria României), Sorin Ene (campion 2015), Răzvan Frăţianu (campion 2011) şi Istvan Szabo (campion 2014).

Etapa de la Baia Mare, care va decide şi numele campionului pentru sezonul 2018 în driftul românesc pune la bătaie cele mai mari premii din istoria acestui sport în România. Astfel, câştigătorul rundei va primi un cec în valoare de 5.000 de euro, locul 2 cu 3.000 de euro, iar al treilea va încasa 2.000 de euro.

La categoria Pro a finalei Campionatului Național de Drift, unde se vor duela în jur de 12.600 de cai putere, participă și băimărenii Alexandru Ciulean și Rareș Gîrda. Andrei Furtea, ocupantul locul I la Semi Pro, etapa de la Constanța va putea fi văzut și el pe circuitul de la Baia Mare.

Articolul precedentA avut loc acțiunea de toamnă pentru evaluarea efectivelor de capră neagră de pe raza Parcului Național Munții Rodnei
Articolul următor”În Câșlegi” deschide, la Cavnic, seria acțiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri