Polițiștii de frontieră maramureșeni au indisponibilizat în trafic un autoturism cu număr fals de înmatriculare, încărcat cu 28 de baxuri cu țigări care conțineau 13.609 pachete țigări în valoare de aproximativ 32.500 de euro.

Pentru indisponibilizarea mașinii și reținearea șoferului au fost trase 9 focuri, 4 în plan vertical și 5 înspre pneurile mașinii.

Azi dimineață, în jurul orei 8.30, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, oamenii legii au indentificat in trafic, pe raza localității Mara un autoturism marca Audi Q7, care rula cu viteză. Deoarece șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, polițiștii de frontieră au tras 4 focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul auto tot nu s-a supus somațiilor, moment în care au fost executate și 5 focuri spre pneurile mașinii.

Drept urmare, s-a reușit indisponibilizarea autoturismului, reținerea șoferului, un cetățean ucrainean de 19 ani, iar în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

În continuare, s-a luat măsura conducerii mașinii cu țigări împreună cu șoferul la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 13.609 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 159.225 lei (aproximativ 32.500 de euro) întreaga marfă fiind ridicată în vederea confiscării.

Totoodată, autoturismul marca Audi Q 7, în valoare de 10.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureș, până la finalul cercetărilor.
De asemenea, în urma unor verificări suplimentare s-a constatat că numărul de înmatriculare al mașinii este fals.

Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au fost sprijiniți de către lucători ai Poliției Orașului Baia Sprie – IPJ Maramureș.

Imagine

Cetățeanul ucrainean a fost audiat la sediul STPF Maramureș în calitate de suspect, urmând ca în funcție de probatoriul administrat să se dispună măsurile legale ce se impun față de acesta.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lândă Judecătoria Sighetu Marmației.

Imagine

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentPompierii din Maramureş au intervenit la 9 incendii, într-un singur weekend
Articolul următorFurt în Carei! Doi maramureşeni au lăsat o femeie fără bani