Sursa foto: digi24.ro

Caz revoltător în Maramureș. Un turist de 68 de ani a decedat vineri, la aproape 2.000 de metri altitudine, în Munţii Rodnei, iar salvamontiştii din Borşa nu au putut interveni deoarece maşinile de intervenţie montană au fost puse sub sechestru de un executor judecătoresc. Primarul orașului Borșa spune că situația nu a fost clarificată până acum astfel că nici astăzi mașinile care se află în proprietatea primăriei nu pot fi folosite.

Primarul oraşului Borşa, Sorin Ion Timiş, a declarat că sechestrul mașinilor a fost dispus joi după-amiază de un executor, la cererea Asociaţiei Composesorale Borşa, cu care Primăria se află în litigiu de mai mulţi ani, iar din această cauză Serviciul Salvamont Borșa nu a putut interveni la acest caz cu mașinile dotate pentru astfel de intervenții.

”Joi s-a prezentat la primărie executorul judecătoresc însoțit de membrii Asociației Composesorale și jandarmeria română, eu sunt în concediu medical și l-au informat pe viceprimar că se pune sechestru pe toate mijloacele de transport ale primăriei și că cele care sunt găsite în parcarea primăriei vor fi ridicate, celelalte urmând a fi oprite în trafic și ridicate pe măsură ce vor fi găsite de către poliție. Vineri la amiază m-a sunat șeful serviciului Salvamont că are nevoie de o mașină specială pe care o avem noi la primărie, dotată pentru a urca în orice zonă din Borșa, că trebuie să urce pentru a coborî o persoană rănită, nu știam exact în ce situație e. I-am comunicat că mașina nu poate fi folosită pentru că se află sub sechestru și că în perioada asta nu avem voie să utilizăm mașinile”, a precizat Sorin Ion Timiș, primarul orașului Borșa.

În această situație Serviciul Salvamont Borșa a intervenit cu o altă mașină cu care însă nu s-a putut deplasa până în locul în care se afla turistul, salvamontiștii fiind nevoiți să parcurgă restul traseului pe jos. Din cauza întârzierii șansele de salvare a turistului au scăzut, fiind declarat decesul acestuia. Nici până astăzi situația privind sechestul mașinilor aflate în proprietatea Primăriei Borșa nu a fost remediată, astfel că autovehiculele nu pot fi încă folosite.

”Așteptăm să vedem procesul verbal, să îl trimită executorul, el trebuia să lase în mod normal procesul verbal la încheierea procedurii în ziua în care a făcut executarea silită. Nu a lăsat procesul verbal, din câte știu eu nici astăzi nu e ajuns la primărie. Conform legii trebuia să îl lase la cineva, să îi semneze sau dacă nu e nimeni să îl afișeze pe ușa instituției. Vedem după ce va ajunge procesul verbal care dintre mașini sunt acceptate de către Asociaţia Composesorală să fie folosite și care nu”, a adăugat Sorin Ion Timiș.

Articolul precedentCăvnicarii sunt încurajați să facă sport
Articolul următorPești Piranha găsiți într-un lac din Maramureș