Ca urmare a faptului că, pe teritoriul Ungariei traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat în perioada 8-10 iunie, se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în PTF Petea pe sensul de ieşire din ţară. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației informează că a dispus toate măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient si operativ.

De la ridicarea restricțiilor  prin PTF Petea s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de 370 de automarfare, din care 250 numai pe sensul de ieşire din ţară arată reprezentanții ITPF Sighet. Aceștia susțin că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport de persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de tir tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

 

Articolul precedentNoi alocări de sume aprobate de aleșii județeni
Articolul următorCentrul de Instruire și Marketing al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș poartă numele președintelui fondator – GHEORGHE MARCAȘ