În cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Județean Maramureș desfășurată astăzi, aleșii județeni au votat cele nouă proiecte de hotârâre aflate pe proiectul ordinii de zi.

Astfel, s-a acordat votul pentru utilizarea din excedentul anual al bugetului județului Maramureș, rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2018, a sumei de 50,78 mii lei, reprezentând sume individuale aferente terenurilor expropriate pentru obiectivul ”Extinderea și modernizarea suprafețelor aeroportuare la RA Aeroportul Internațional Maramureș.

Consilierii județeni au aprobat și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Maramureș, pe anul 2019, prin majorarea veniturilor cu suma de 13.627 mii lei, ca urmare a modificării surselor de finanțare. Această majorare reprezintă subvenții de la bugetul de stat către bugetele locale pentru finanțarea investițiilor în sănătate.

În cadrul aceluiași proiect, s-a aprobat și utilizarea din excedentul anual al bugetului Maramureș rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2018, a sumei de 115,33 mii lei reprezentând cofinanțarea Județului Maramureș la finanțarea investițiilor în sănătate.

Din rezerva bugetară constituită la dispoziția Consiliului Județean Maramureș s-a aprobat utilizarea sumei de 1.400 mii lei reprezentând cofinanțarea județului la finanțarea investițiilor în sănătate, precum și a sumei de 17,20 mii lei reprezentând transferuri de capital pentru Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș.

Astfel, secțiunea de dezvoltare s-a majorat la venituri cu suma de 15.044,2 lei, iar la cheltuieli cu suma de 15.159,53 mii lei cu un deficit de 115,33 mii lei acoperit din excedentul rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2008.

Proiectul trei a privit aprobarea repartizării din fondul la dispoziția Consiliului Județean pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare a sumei de 1.560 mii lei, reprezentând cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru comuna Fărcașa, în vederea realizării lucrărilor privind controlul regimului apelor subterane și eliminarea acestora de pe amplasamentul din satul Sârbi, comuna Fărcașa.

Articolul precedentPagube în valoare de peste 45.000 lei în urma inundaţiilor
Articolul următorMăsuri pentru fluidizarea traficului pentru tiruri la graniţa cu Ungaria după ridicarea restricţiilor