A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 a început luni, cu proba la Limba şi literatura română. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a continuat astăzi cu proba obligatorie a profilului, respectiv Istorie în cazul elevilor de la profilul uman şi Matematică, pentru elevii de la profilul real. La ieșirea din sala de examen elevii au mărturist că speră că de această dată să aibă mai mult noroc și să promoveze Bacalaureatul.

Elevilor nu le-a fost permis accesul în sălile de examinare cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la Istorie sau Matematică, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Și în această sesiune, matematica le-a dat bătăi de cap elevilor.

” A fost bine, a fost mai usor acum, m-am pregătit în vară. Cred că o să iau un 6-7”, a spus un elev.

”Mi s-a părut că a fost mai greu , la matematică am dat. Sper să iau o notă de trecere”, a mărturisti un alt elev.

Ultima probă scrisă este cea la alegere și va fi susținută pe 23 august. Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, iar pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

 

 

Articolul precedentSe caută ostaşi şi în Maramureş
Articolul următorJandarmii maramureşeni stabilesc obiective pentru viitorul an şcolar