Materialele necesare pentru desfășurarea celui de-al doilea tur de scrutin electoral pentru alegerea Președintelui României au fost încărcate în această dimineață și transportate pe cele 10 rute, conform graficului stabilit, sub pază militarizată. 

Birourile electorale ale secțiilor de votare vor asigura, în data de 23 noiembrie între orele 18.00 și 20.00 prezența la sediul secției pentru a primi cererile de votare prin intermediul urnei speciale.

 ”Materialele necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului electoral din data de 24 noiembrie au fost pregătite, iar activitățile prevăzute în programul calendaristic au fost finalizate. Județul Maramureș a primit 467.520 buletine de vot și 434.187 timbre autocolante. Vor fi utilizate de la primul tur de scrutin cele 438 de ștampile de control, respectiv 2190 stampile cu inscripția ”VOTAT”.S-au reactualizat listele electorale permanente, s-au trimis în teritoriu procesele verbale, autocolantele, hârtia, tușierele, broșurile și modelul anulat al buletinului de vot care vor fi predate pe bază de proces verbal primarilor unităților administrativ-teritoriale, iar ulterior președinților birourilor secțiilor de votare”, a spus prefectul județului MaramureșVasile Moldovan.

Președintele biroului electoral al secției de votare este obligat să ia măsurile necesare pentru ca procesul electoral să se desfășoare în bune condiții. Atribuțiile acestuia se întind și în afara secției de votare, în curtea acestuia, la intrările în curte, în jurul locației de vot, până la o distanță de 500 de metri.  În ziua desfășurării scrutinului, între orele 7.00-21.00 sunt interzise comercializarea și consumul băuturilor alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare. De asemenea, pentru transparența procesului electoral trebuie să permită accesul în biroul secției de votare, în spațiu bine limitat, accesul reprezentanților mass-media acreditați. Conform prevederilor legislației în vigoare au dreptul să participe la alegerile pentru Președintele României toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv, cu excepția debililor sau alienaților mintali puși sub interdicție, precum și a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

Pe listele electorale permanente sunt înscriși 424 911 maramureșeni cu drept de vot.

Articolul precedentCampania „Ziua Ştafetei” – eveniment de promovarea a drepturilor tinerilor de a-şi decide viitorul în cunoştinţă de cauză
Articolul următorTrei tineri din Mireşu Mare s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinși cu petarde