Meșterii populari din Maramureș au fost informați cum pot să obțină legitimația pentru practicarea în mod oficial a acestei meserii.

În prima etapă au fost vizați meșterii din Țara Lăpușului, unde Primăria orașului Târgu Lăpuș în colaborare cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Lăpuș și Reprezentanța Baia Mare din cadrul Ministerului Turismului au organizat o întâlnire, tocmai pentru a le prezenta metodologia de obținere a documentului care atestă că sunt calificați în această profesie.

Întâlnirea a fost una benefică și așteptată, dovadă și prezența numeroasă a celor care au dorit să afle noutățile din domeniu.

Cu această ocazie, meșterilor populari li s-au prezentat și posibilitățile de valorificare a meșteșugurilor tradiționale din zonă iar cei care au avut nevoie de lămuriri suplimentare au stat de vorbă cu atât cu factorii responsabili din Consiliul Județean Maramureș cât și cu reprezentanții Ministerului Turismului în județul Maramureș și cei ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș.

. Evenimentul s-a încheiat cu o expoziție de produse tradiționale specifice Țării Lăpușului, o veritabilă demonstrație de măiestrie și îndemânare.

Articolul precedentAutoritățile județene din nou în alertă, din cauza pestei porcine africane
Articolul următorMăsuri de prevenire a abandonului școlar de către elevii de etnie romă din comuna Coltău