Primăria comunei Bârsana, împreună cu Școala Gimnazială ”Mircea Vulcănescu” a organizat săptămâna trecută o acțiune de ecologizare a terenurilor din apropierea cursurilor de apă și în preajma unităților de învățământ, intitulată ,,Micii ecologiști”.

Prin această acțiune administrația locală și cadrele didactice au dorit să le ofere un exemplu copiilor, dar și localnicilor să conștientizeze importanța acțiunilor de ecologizare și să îi îndemne să fie mai atenți cu mediul înconjurător.

”Prin acțiunea noastră, dorim să oferim un model precum și un imbold comunității locale, pentru a acorda mai multă atenție pentru ocrotirea mediului înconjurător. Ne bucurăm că, cadrele didactice, împreună cu copiii de la Școala Gimnazială ”Mircea Vulcănescu”, Bârsana, au participat în număr atat de mare și sunt deschiși către asemenea acțiuni, dedicate mediului și comunităților în care își desfășoară activitatea, pentru un viitor mai verde. Dintre numeroasele probleme de mediu care amenință planeta noastră, o problemă majoră o constituie, fără nicio îndoială, deșeurile”, a precizat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Printre obiectivele acestei acțiuni s-au numărat și dezvoltarea spiritului de voluntar la elevi, în domeniul protecției mediului, sensibilizarea comunităților locale; dezvoltarea deprinderilor, însușirea regulilor de educație ecologică, dezvoltarea spiritului de competiție; dezvoltarea suprafețelor verzi din cadrul comunității locale, colectarea selecti

Articolul precedentFuncționar al Primăriei Baia Mare, prins cu mâța în sac?!
Articolul următorOrdin de protecție provizoriu emis de polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa, pe numele unui bărbat care şi-a agresat concubina