Un funcționar din cadrul Primăriei Baia Mare a ajuns în atenția organelor de anchetă, după ce administrația locală a sesizat că bărbatul s-ar ocupă de ilegalități.

Este vorba despre un șef de serviciu care a fost surprins de un băimărean, în întâlnirile pe care acesta le avea într-una din parcările din oraș, cu taximetriștii.
„Initial au fost două-trei fotografii, apoi am luat și înregistrări video. Sunt unii taximetriști care ba au mașinile albe, ba au de preluat autorizații” a spus Cătălin Cherecheș primar Baia Mare.
Edilul nu a dat numele acestui funcționar, dar a spus că acesta are legătura cu departamentul care eliberează autorizații taximetriștilor. Pe această speță a fost sesizată atât Comisia de Disciplină din cadrul Primăriei Baia Mare, precum și Poliția Națională, Direcția Generală Anticorupție și Parchetul Maramureș.

Aceste instituții trebuie să verifice dacă întradevăr este vorba de săvârșirea vreunei ilegalități.
Anumite practici legate de activitatea taximetriștilor nu sunt o necunoscută pentru aleșii băimăreni.
„Foarte multe autorizații sunt obținute pentru taximetriști, de către reprezentanții Ministerului de Interne, fie de la rutier, fie cei de pe alte segmente și care concurează cu piața taxiurilor din Baia Mare. Au fost și unele anchete, unii au renunțat, însă se pare că această practică aproape mafioată, continuă.Trebuie dat curs pentru verificarea acestor informații” a subliniat Cristian Niculescu Tâgârlaș, consilier local PNL.
Rămane acum în sarcina organelor abilitate să cerceteze și să dovedească, cele semnalate de reprezentanții administrației locale băimarene.

Articolul precedentAutoturism în valoare de peste 35.000 euro, căutat de autoritățile din Franța, descoperit la P.T.F. Sighet
Articolul următorMicii ecologiști- acțiune de ecologizare organizată de Primăria comunei Bârsana împreună cu Școala Gimnazială ”Mircea Vulcănescu”