După vizita la secția de psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației, ministrul sănătății Sorina Pintea recunoaște că sistemul medical din România are o problemă. Sorina Pintea a declarat că sunt probleme grave la această secție și că din punctual ei de vedere ar fi nevoie de o clădire nouă.

Sorina Pintea declarat astăzi la Sighetu Marmației că este nevoie  să se facă reparații majore la secțiile de psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal Sighet și că va purta discuții cu comisia de psihiatrie pentru a se implementa programe clare dar și cu ministrul fondurilor europene pentru a obține finanțări pentru aceste secții.

”Am avut o discuție cu managementul spitalului, cu primarul orașului, cu prefectul precum și cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Am vrut să am o radiografie exactă asupra a ceea ce s-a întâmplat aici cu pacienții care au fost ținuți în acele condiții pe care le-ați văzut cu toții, pacineți care nu erau pacienții spitalului de psihiatrie Sighet dar care are de asemenea un număr de 323 de patrui pentru psihiatrie acuți și cronici. Spațiile sunt din punctul meu de vedere improprii cazării pacienților cu afecțiuni psihice. Problema pacienților cu afecțiuni psihice a fost readusă în atenție prin acesl incident tragid de la Sapoca dar și alte spitale au atras atenția și noi am început să luăm măsuri cred că o strategie și luatul de măsuri imediate nu este suficient”, a declarat Sorina Pintea, ministrul sănătății.

Ministrul Sănătății a precizat că în 15 ani nu s-au alocat fonduri pentru aceste secții iar acum cârpelile nu sunt suficiente pentru a rezolva problemele.

”Deci ce am văzut aici la Sighet, din punct de vedere al unui om care cunoaște sistemul, cunoaște procedurile, nu putem vorbi despre o soluție bună pentru acești pacienți. Prin urmare cred că va trebui să regândim discuțiile pe care le-am avut în comisia de psihiatrie a Ministerului Sănătății împreună cu reprezentanții ONG-urilor, vom merge la mai multe spitale din țară, dar ținând cont de ceea ce am văzut până acum aici sunt cele mai proaste condiții    , a adăugat Sorina Pintea.

În ceea ce privește lipsa de personal Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a mai spus că în aceste condiții este greu să fie aduși medici.

 

Articolul precedentPeste 100 de autovehicule oprite pentru control si amenzi de 36.000 lei
Articolul următor”Doliu pentru educaţie”, protest inițiat de Consiliul Naţional al Elevilor