Consiliul Naţional al Elevilor a iniţiat protestul intitulat ”Doliu pentru educaţie”, în urma publicării ordinului de ministru prin care elevii ce obţin medii mai mici de 5 la Evaluarea Naţională sunt trimişi direct în şcolile profesionale.

Consiliul Național al Elevilor a îndemnat toți elevii din România să protesteze în data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivităților de deschidere a anului școlar, purtând #doliupentrueducație.

”Cea mai recentă măsură apărută în sfera educației, prin care elevii care obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională sunt repartizați direct în școlile profesionale, este motivul principal care ne determină să ieșim la protest în curtea școlii. Considerăm că propunerea venită din partea Ministerului Educației Naționale anulează eforturile depuse în ultimii ani pentru a crește relevanța învățământului profesional și distrage atenția de la cauzele reale pentru care unii elevi nu au performanțe la examenul de final de gimnaziu: subfinanțarea sectorului educațional, ineficiența actului de predare-învățare, lipsa de incluziune din mediul școlar”, spun reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.

Reprezentanţii organizaţiei susţin că este o măsură nefundamentată, realizată pe repede înainte, care dezavantajează elevii şi anulează eforturile depuse în ultimii ani pentru a creşte prestigiul învăţământului profesional.

Articolul precedentMinistrul Sănătății a vizitat Spitalul Municipal Sighet. Sorina Pintea recunoaște că sistemul medical are probleme grave
Articolul următorAlcoolemii record pe şoselele din Maramureş – un bărbat şi o femeie conduceau cu peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat