Un bărbat de 54 de ani, domiciliat în comuna Rona de Sus, care a condus în stare avansată de ebrietate, a provocat un acciden de circulaţie cu pagube materiale. Mai exact ieri, 08 septembrie, în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii Coștiui, bărbatul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a  pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism parcat regulamentar în afara părţii carosabile. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

Poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la Spitalul Sighetu Marmaţiei pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

 Un alt dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului a fost întocmit de poliţişti sâmbătă seara.

În jurul orei 22.20 a fost oprit pentru verificări un autoturism condus pe D.N. 17C, pe raza localităţii Săcel. La volan a fost identificată o femeie de 34 ani, din localitate, iar în urma testării acesteia cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost condusă la Centrul Medical de Permanență Dragomirești, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

 

Articolul precedent”Doliu pentru educaţie”, protest inițiat de Consiliul Naţional al Elevilor
Articolul următorEmoții în prima zi de școală pentru elevii maramureșeni