Audierile în cazul din Vișeu de Sus unde mai mulţi copii de naționalitate germană ar fi fost bătuţi, amenințati și ţinuţi în sclavie într-un centru privat de reeducare continuă.

Până acum, trei persoane au fost reținute.
Potrivit unor surse judiciare,urmează sa fie audiate și  alte persoane.
Reprezentanții Baroului Maramureș au precizat astăzi că a fost numit un avocat din oficiu pentru cele  4 victime, copiii minori  și sunt așteptate  să ajungă în țara și familiile acestora, urmând să fie audiați cu toții.
 Pe de altă parte Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Maramureș  transmite că până acum instituția nu a fost sesizată cu privire la existența unor cazuri de abuz asupra minorilor germani incluși în programul social derulat în județ.
A fost înștiințată și Ambasada Republicii Federale Germania din București în legătură cu situația actuală a tinerilor. Redăm întregul comunicat aici :
“Cu privire la cercetările derulate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism în județulMaramureș, într-o cauză vizând destructurarea unui grupinfracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și lipsire de libertate în mod ilegal a mai multor tineri de naționalitate germană, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș face următoarele precizări:

La solicitarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au fostinstituite măsuri de protecție în regim de urgență pentru patruminori germani, tineri incluși într-un program social finanțat de statul german, într-un proiect derulat în România, intitulat “Projekt Maramureș”. 

Cei patru minori beneficiază de serviciile sociale specificeoferite în centrele de primire în regim de urgență, inclusiv de consiliere psihologică din partea specialiștilor. Totodată, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, un reprezentant autorizat al DGASPC Maramureș i-a însoțit peminori la audierile efectuate de organele de cercetare penală.

Facem precizarea , până la notificarea DIICOT, DGASPC Maramureș nu a fost sesizată cu privire la existența unor cazuri de abuz asupra minorilor germani incluși în programul social derulat în Maramureș. In acest context, pentru cei patru minori rămâne instituită măsura de protecție specială în regim de urgență, până la sosirea în Maramureș a reprezentanților legali din Germania.

Menționăm că DGASPC Maramureș a înștiințat Ambasada Republicii Federale Germania din București în legătură cu situația actuală a tinerilor, în cauză fiind vorba despre aplicareamăsurii plasamentului internațional stabilit în baza Regulamentului (CE) nr. 2201/2003 privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești.

Până la soluționarea demersurilor juridice și preluarea minorilor de către autoritățile competente din Germania, aceștia vor beneficia de toate serviciile sociale necesare oferite de DGASPC Maramures, în conformitate cu legislația în vigoare privind măsurile de protecție în regim de urgență.“ 

Mărturii incredibile ale tinerilor
La dosar sunt însă și mărturii ale tinerilor, prezentate de G4 Media.
Unul dintre ei povestește cum era terorizat, fiind obligat să dea de mâncare la animale, să le facă curat sau să care lemne.

 

Mai mult acesta a mărturisit că dacă nu ascultau sau greșeau erau aspru pedepsiți și bătuți iar uneori mânca doar pâine uscată.

Articolul precedentVehiculele destinate transportului de elevi sunt verificate înainte de începerea școlii
Articolul următorZimbrii s-au impus în fieff-ul studenților clujeni