În contextul pregătirii noului an școlar, la nivelul întregii țări, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere. Și în Maramureș mașinile cu care vor fi transportați elevii sunt verificate în această perioadă.

Pe parcursul întâlnirilor dintre polițiști și șoferii de autovehicule pentru transport școlar, se va verifica deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

”Se fac în paralel cu această comisie verificări în ceea ce privește transportul cu microbuzele școlare. Cei de la poliție se ocupă cu aceste aspecte, urmează să fie verificată starea tehnică a mijloacelor de transport, dacă ele mai sunt conforme, dacă sunt suficiente și sper ca până în 5 septembrie să avem o situație clară la nivel de județ”, a declarat Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș.

Se va pune accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule. Nu în ultimul rând, polițiștii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

 

 

Articolul precedentITPF SIGHET: Urmăriri în trafic, focuri de armă și țigări confiscate
Articolul următorMinorii din cazul “Projekt Maramureș” vor avea avocat din oficiu