Mormântul familiei Mihaly de Apșa a fost recent curățat și amenajat. De acest lucru s-a ocupat un grup de elevi și de cadre didactice de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.

 

Vasile Mih, directorul Colegiului Național ”Dragoș Vodă”, a anunțat că de lucrările de amenjare a mormântului familei Mihaly de Apșa s-au ocupat câțiva elevi îndrumați de două profesoare. Aceștia au căutat și sponsori pentru lucrările de care era nevoie.

 

”Un grup de elevi și de profesori, două profesoare cu inimă, de la Colegiul Național Dragoș Vodă și-au asumat amenajarea mormântului lui Ioan Mihaly de Apșa, a familiei Mihaly de Apșa, și miercuri la ora 10:00 se vor depune flori acolo. Ei au găsit și sponsorizare pentru lucrurile astea și cred că familia Mihaly de Apșa merita acest lucru în an centenar”, a precizat Vasile Mih, directorul Colegiului Național ”Dragoș Vodă”.

 

Directorul unității de învățământ i-a invitat și pe reprezentanții administrației locale sighetene să participe la manifestările care vor avea loc miercuri, 31 octombrie, la mormântul familiei Mihaly de Apșa.
Articolul precedentAccidente grave pe drumurile din Maramureș
Articolul următorZiua Armatei n-a fost marcată în Sighet în anul Centenarului. ”Mi-e rușine că sunt sighetean”, a spus un consilier local