Poliţiştii sunt sesizaţi zilnic să intervină la accidente de circulaţie soldate cu rănirea unor persoane. Ieri, 25 iunie, pe lângă accidentul rutier mortal pe care l-au cercetat, poliţiştii au intervenit la alte două accidente soldate cu rănirea a două persoane.

Un bărbat de 51 de ani, domiciliat în Săliştea de Sus, a condus un autoturism dinspre Baia Sprie, iar când a ajuns la intersectia cu strada Vasile Lucaciu din Baia Mare nu a respectat semnificaţia indicatorului „CEDEAZĂ TRECEREA”  şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 62 de ani, din comuna Dumbrăviţa. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a şoferului din maşina condusă regulamentar, care a fost transportat la Spitalul Judetean din Baia Mare pentru îngrijiri medicale.

La doar şase luni de la obţinerea permisului de conducere, un băimărean de 18 ani, a fost implicat în producerea unui accident de circulaţie. Acesta conducea pe bulevardul Decebal din Baia Mare, iar în sensul giratoriu cu bulevardul București nu a păstrat distanța corespunzătoare față de aututurismul din faţa sa, condus regulamentar de un băimărean de 40 ani, şi a intrat în coliziune față-spate cu acesta. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unui minor de 10 ani, pasager în autoturismul acroşat.

Acesta a fost transportat la spital pentru investigații medicale. Pentru aproximativ o jumătate de oră traficul rutier a fost restricționat pe o bandă de circulație.Conducătorii  auto nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

IPJ Maramureș:

”Pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă şi atenţie sporită, să respecte indicaţiile semafoarelor şi ale poliţiştilor rutieri şi să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a benzii de rulare!”

 

Articolul precedentAutoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, găsit de poliţiştii din Baia Sprie
Articolul următorAtenție la întâlnirile cu șerpii. Sfaturi utile de la Salvamont Maramureș