Anul 2019 vine cu schimbări în ceea ce privește activitatea de furnizare de gaze naturale. Directorul societății de distribuție a gazului din Sighetu Marmației a făcut câteva precizări pentru a informa consumatorii despre noile reglementări.

Directorul societății Berg Sistem Gaz Sighetu Marmației, Viorel Timoce, informează consumatorii că pot să facă o comparație a consumului de gaz pe care îl au întrucât o dată  la 6 luni pe facturi este prezentată o situație a consumului.

”Aș vrea să menționez că Sighetu Marmației la ora actuală are prețurile aprobate printr-un ordin al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei pe fiecare tip de consumator. Sighetul are 3 tipuri importante de consumatori, B1, B2 și B3, în funcție de aceste categorii noi suntem obligați să întocmim factura la prețul stabilit de ANRE, prețuri care se pot vedea atât pe site-ul ANRE, pe site-ul societății noastre sau pe factura de gaz. Acest preț este reglementat, Berg-ul nu are voie, potrivit legii, să modifice prețurile reglementate, prețurile sunt aplicate printr-un ordin de către Autoritatea Națională de Gaze”, a precizat Viorel Timoce, directorul societății de distribuție a gazului Berg Sistem Gaz.

Începând din acest an, va intra în vigoare noua lege a energiei electrice și a gazelor naturale care prevede că toți clienții casnici care și-au exercitat dreptul de eligibilitate au dreptul să revină la furnizarea reglementată.

”Începând cu 29 decembrie 2018 s-a publicat în Monitorul Oficial articolul 174 din legeea energiei și gazelor naturale 123/2012 cu modificările și completările ulterioare, completându-se cu un paragraf care prevede că clienții casnici care și-au exercitat dreptul de eligibilitate, adică au dreptul să negocieze prețul cu orice furnizor din țară, Berg Gaz Sighetu Marmației este obilgat să ia în calcul negocierea și contractul  pe care îl are cu acel furnizor, au dreptul să revină la furnizarea reglementată”,  a adăugat Viorel Timoce.

Reprezentanții societății de distribuție a gazului din Sighetu Marmației au precizat că aceste schimbări au fost comunicate atât pe site-ul societății Berg Gaz Sighet cât și prin mass media și pe facturi.

Articolul precedentVizibilitate redusa de ceata pe Dealul Hera, Dealul Stefanitei și in Pasul Prislop
Articolul următorCe proiecte sunt pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local Sighet