Sute de maramureșeni din diaspora au stat ieri la cozi uriaşe pentru a vota la alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție. Oamenii nu s-au lăsat speriaţi nici de timpii mari de aşteptare, nici de problemele apărute la sistemul digital de vot și au așteptat ore în șir ca să își exprime dreptul la vot însă mulți dintre ei nu au mai apucat să voteze până la închiderea secțiilor de votare.

Cele mai mari cozi au fost la secţiile de votare din Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Belgia. Întrucât procesul de votare s-a desfășurat cu dificultate iar înainte cu câteva ore de închiderea secțiilor mai așteptau mii de persoane ca să voteze oamenii au început să cânte imnul național al României și să scandeze: ”Vrem să votăm!” și ”Rușine să vă fie!”.

Maramureșenii din afara țării ne-au trimis fotografii și videoclipuri cu cozile de la secțiile de votare din mai multe orașe europene. Mai mulți români care s-au așezat la coadă încă de la primele ore ale dimineții pentru a vota au primit cu furie vestea că termenul de votare nu va fi prelungit și că nu vor putea vota.

Articolul precedentBucurie mare la sediile PNL și USR la aflarea rezultatelor
Articolul următorSe întorc ploile în Maramureș