Rezultate surprinzătoare în Maramureș la alegerile europarlamentare dar și la referendum. Sunt zone cu primari PSD, unde rezultatul nu a fost unul favorabil, pentru partidul aflat la guvernare. 

De exemplu la Fărcașa după numărarea voturilor rezultatul final este următorul: PMP 25,68%-395 voturi, PSD 23,28%-358 voturi, PNL 19,12%-294 voturi , USR-PLUS 18,5%- 285 voturi.
De asemenea în municipiul Sighetu Marmației după numărarea voturilor din 14 secții de votare cifrele arată astfel: PNL 36%, PSD 18%, USR-PLUS 16%.
La nivelul municipiului Baia Mare voturile s-au îndreptat tot spre USR-PLUS și PNL, dar cifrele oficiale le vom afla mai târziu.
Iată ce au declarat la scurt timp după ora 21.00 cei mai importanți lideri ai partidelor.

Călin Bota președinte PNL Baia Mare

“E o mare bucurie. Așteptăm rezultatele finale și să vedem ce  va înțelege clasa politică din votul de astăzi.
A fost  un vot formidabil, iar noi liberalii am înțeles că trebuie să fim atenți la ceea ce spun cetățenii.
Le mulțumesc tuturor că au participat  și la referendum și sperăm că acest simț civic, să se păstreze în continuare”

Declarații după aflarea rezultatelor

Cristian Niculescu Țâgârlaș, vicepreședinte PNL Maramureș

“Sincer eu sunt foarte bucuros și cred că am câștigat aceste alegeri.
 Însă este foarte important un aspect,  ce nu trebuie să-l minimalizăm, și anume validarea referendumului prin participarea masivă a românilor. Totidată e important și celălalt aspect, adică validarea temei propusă de către Klaus Iohannis. Mă refer la integritate și justiție.
Am înțeles că oamenii vor politicienii care să nu fie corupți, condamnați, să fie integri și să lupte pentru România.

Simion Bizău consilier local PNL Baia Mare

“Românii din Diaspora au avut un cuvânt de spus și au transmis un mesaj ferm familiilor.
Nu mai merge cu minciuni, nu mai poți prosti acest popor, cred că noi am câștigat alegerile dar trebuie să muncim mult mai mult de acum înainte.

Dragnea nu a fost credibil, și uite că românii nu mai pot fi păcăliți. Îi felicit și pe cei de la USR-PLUS.”

Adi Todoran, deputat PMP

Bucuria mea este că românii și-au dat seama cat de importante sunt voturile lor.
Cât privește referendumul, eu am încurajat de la început prezența la acest referendum, doar că partidele de la putere publică au ieșit și nu au susținut acest demers.
Dar să nu uităm că mai avem un referendum cu cei 300 de parlamentari, validat cu un procent de 87 la sută, care nici azi nu e pus în practică.

Deci românii și-au dat și-au dorit și 300 de parlamentari , proiectul lui Traian Băsescu. Nu ar fi rău să punem în practică ambele referendumuri.”

Vlad Duruș deputat USR Maramureș

“Este un rezultat pe care foarte puțini l-au anticipat, dar pentru care ne-am luptat cu toții.

Este vorba de a convinge românii că actuala guvernare este o guvernare de nimic și că există alternativă, mult mai bună.

 Noi le mulțumim maramureșenilor și vom veni cu soluții și pentru cei plecați în străinătate, pentru că votul la distanță trebuie neapărat reglementat. Referendumul  a fost unul fără hoție pentru că românii vor o guvernare, care să se ocupe de bunăstarea lor, nu să eliberăm violatori sau criminali.”

Dan Ivan, președinte USR Maramureș

Aceste  alegeri reprezintă o confirmare a alegerilor din 2016.
Este o victorie a USR-PLUS și  cei de la putere sper să înțeleagă, că politica ce adus-o în ultimii doi ani și jumătate, o politică de atacuri repetate la adresa justiției și la statul de drept din România,  i-a scos din sărite pe români. Drept urmare aceștia au venit un vot de blam.
Ne bucurăm și pentru referendum, acțiune care confirmă de asemenea că românii își doresc un stat cu justiție funcțională, în care corupția să fie pedepsită.

Dar aș mai vrea să adaug că aceste alegeri reprezintă doar o etapă, din primăvara anului viitor, când credem că vom avea și un candidat foarte bun la Primăria Baia Mare, și vom avea rezultate ca și astăzi.”

Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș a scris pe pagina sa de socializare ca e nevoie de o schimbare, de măsuri în interiorul partidului.

 “PSD nu a știut să răspundă valului de ură creat împotriva sa în toată această perioadă. Nu este un lucru care s-a întâmplat în ultimele luni, pornește din februarie 2017 de la ordonanța 13 încoace, acest val a tot crescut, iar măsurile pe care le-a luat PSD nu au fost de natura de a opri acest val, ba din contră, cred că am hrănit inclusiv noi, prin atitudinea pe care am avut-o de-a lungul timpului, l-am crescut noi, am ajutat și noi la creșterea acestui val.” a punctat Zetea, care este și vicepreședinte la nivel național.

Ceilalti social-democrați sunt mai reținuți în declarații până la aflarea rezultatelor finale, așteptate de altfel de toții reprezentanții formațiunilor  politice.

Vom reveni cu amănunte!
Articolul precedentȘase cadre didactice de la Centrul Universitar Nord Baia Mare au primit distincția de Profesor Bologna
Articolul următorNU AU APUCAT SĂ VOTEZE: Sute de maramureșeni din diaspora au stat ieri la cozi uriaşe pentru a vota la alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție