Este agitație mare în Baia Mare odată cu deschiderea noului an universitar. Evenimentul festiv va avea loc luni 30 Septembrie de la ora 11.00. 

În total în facultățile băimărene vor învăța circa 5000 de studenți, mare parte dintre aceștia urmând să stea în cămine.

Numai că și aici sunt probleme, din cauză că numărul solicitărilor este mai mare decât anul trecut iar locurile în cămine sunt puține, circa 30 la sută dintre tineri fiind nevoiți își caute chirie.

După cum ne-a declarat Andrei Buda, secretar general la Liga Studenților “Pintea Viteazul”, un loc în cămin costă între 100 și 250 de lei lunar drept urmare, numărul de solicitări, pentru cele aproximativ 900 de locuri, aproape s-a dublat.

Bătaia mare a fost pe căminele studențești care au camere cu două paturi și grup sanitar propriu.

De exemplu, în Căminul 3 din Baia Mare, aproximativ 70 % din cei care și-au depus cereri au prins loc, ceilalți studenți fiind pe locurile de rezervă.

O parte au renunțat dar cei care se răzgândesc mai au posibilitatea să stea în Căminul 2, cu grupuri sanitare comune, pentru doar aici mai sunt locuri libere, sau pot opta pentru chirie, doar că, pentru o garsonieră sau un apartament vor avea de plătit între 100 și 200 de euro lunar.

Studenții atrag atenția că un aspect care trebuie îmbunătățit are în vedere baza materială în sălile de curs.

Numărul de specializări din cadrul Centrului Universitar băimărean este în continuă creștere, din acest an funcționând două grupe de Asistență Socială, motiv pentru care există probleme privind planificarea orelor de curs sau seminar.

Articolul precedentO școală din Maramureș, câștigătoare la concursul Digitaliada
Articolul următorTuristă accidentată la Mogoșa