În prima săptămână a acestui an, morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, fiind vorba despre o circulație mai intensă a virusului gripal, spune Ministrul Sănătății, maramureșeanca Sorina Pintea.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii a fost cu 9,1% mai mare în prima săptămână a anului față de cea precedentă. De la debutul sezonului rece au fost înregistrate 5 decese cu virus gripal. Ministrul Sănătății a declarat că există o îngrijorare privind decesul unor persoane tinere fără antecedente de sănătate, dar și nevaccinate. În acest context, Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă.

De asemenea, Pintea atrage atenția că odată cu reînceperea cursurilor numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. Măsurile de igienă sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripa.

Articolul precedentRaportul auditului financiar făcut la Primăria Sighet
Articolul următorIonel Bogdan (PNL Maramureș): E momentul să demonstrăm că putem conduce cu responsabilitate Uniunea Europeană