La ultima ședință de Consiliu Local din anul 2018 a fost prezentat raportul de audit financiar făcut asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale municipiului Sighetu Marmației de către Camera de Conturi Maramureș. În urma controlului efectuat de auditori au fost constatate unele abateri și s-au făcut câteva recomandări.

Directorul economic al Primăriei Sighet a prezentat câteva dintre abaterile constate în urma acestui audit financiar.

”În perioada 4 septembrie-26 octombrie în cadrul instituției noastre a avut loc o misiune de audit a Curții de Conturi. Au verificat contul de execuție a anului 2017, mai concret toate plățile făcute de către municipiul Sighetu Marmației. În această notă de informare am prezentat toate abaterile pe care le-a constat Curtea de Conturi pe fiecare ordonator de credite. Primăria, ordonatorul principal de credite, neconstituirea fondului de rezervă bugetară în cotă de până la 5% din totalul cheltuielilor. Având în vedere veniturile reduse comparativ cu cele ale anului trecut, nu am consderat oportună cuprinderea în buget și a acestui fond de rezervă. În anul 2019 o să ținem cont de recomandările Curții de Conturi și o să constituim și acest fond de rezervă”, a explicat Mirela Cudrici, directorul economic al Primăriei Sighetu Marmației.

Directorul economic al Primăriei Sighet a spus că în ceea ce privește prejudiciile, raportul Curții de Conturi este unul bun.

”În general îl consider unul dintre cele mai bune rapoarte ale Curții de Conturi dacă ne raportăm la prejudicii”, a adăugat Mirela Cudrici.

Unul dintre consilierii locali a precizat că ar fi bine ca pe viitor să fie evitate astfel de abateri.

Articolul precedentPrimul ordin de protecţie provizoriu emis de poliţiştii maramureşeni
Articolul următorNumărul cazurilor de infecții respiratorii, în creștere