O delegație a Consiliului Județean Maramureș participă, zilele acestea, la invitația județului maghiar înfrațit, JaszNagykunSzolnok, la evenimentul “Zilele Lacului Tisza – Tomek” în localitatea Tiszafured din Ungaria.

Delegația, compusă din consilierul județean Mihai Kokenyesdi, reprezentanți ai Biroului Relații Internaționale, meșteri populari și producători locali maramureșeni a prezentat atracțiile și produsele autohtone în standurile special amenajate cu această ocazie. Evenimentul s-a deschis cu o paradă compusă din fanfara militară, husarii pe cai și tineri îmbrăcați în portul popular maghiar, care au susținut mai multe momente artistice îndelung aplaudate de publicul entuziast prezent.

Gazdele maghiare au salutat cu multă bucurie și încântare de pe scenele amenajate în cadrul feeric al lacului Tisza delegații din România și, cu precădere, maramureșenii sosiți cu produse tradiționale. Președintele regiunii JaszNagykun Szolnok, Piroska Miklos, alături de vicepreședinții Feher Petra și dr. Csoor Gyorgy și-au exprimat sprijinul și susținerea pentru întărirea relațiilor de înfrățire dintre cele două regiuni cu scopul de a dezvolta proiecte de cooperare comune.

“Zilele Lacului Tisza – Tomek” sunt la a doua ediție și reprezintă un eveniment ce se dorește un pol de atracție pentru turiștii care vizitează această zonă a Ungariei.

 

Articolul precedentPaști în Maramureș, la cea de-a VI-a ediție
Articolul următorAglomeraţie la Urgenţa Spitalului Judeţean din Baia Mare