Grupa Steluțelor de la Grădinița nr. 9 din Sighetu Marmației a venit în sprijunul tinerei mame și a celor 8 copiii din Bârsana care au rămas orfani după ce tatăl lor și-a pus capăt zilelor. Prichindeii însoțiți de educatoare și de câțiva părinți au vizitat astăzi familia și le-au dat câteva cadouri.

Nu este prima dată când Grădinița nr. 9 se implică în acțiuni caritabile iar de această dată una din grupele grădiniței a dorit să dea o mână de ajutor familiei din Bârsana.

”Suntem aici împreună cu educatoarele de la grupa Steluțelor de la Grădinița nr.9 din Sighetu Marmației împreună cu câțiva părinți și aproape toți copiii din grupă. Ideea noastră a fost nu doar să facem o bucurie celor la care am venit ci să învățăm fiecare dintre noi, atât adulții cât și copiii, ce înseamnă să dăruiești și ce înseamnă să fii aproape de persoane care la un momentdat au o nevoie și o situație mai delicată. Împreună, ne-am mobilizat părinți și copii, am venit cu daruri, în special gândindu-ne că acești copii au nevoie de o casă, au nevoie de minima bucurie ca să treacă altfel peste acest eveniment neplăcut din familia lor. Ajutăm cu câțiva bănuți, cu câteva daruri și fiecare copil a pus ceva din ceea ce îi era lui drag acasă și a venit să facă o bucurie  acestor copii, a spus Dan Sidău, părinte.

Părinții și cadrele didactice spun că prin implicarea copiilor în astfel de acțiuni doresc să îi învețe să dăruiască și să fie atenți la cei din jurul lor.

 

 

Articolul precedentBINE DE ȘTIUT: Maramureșenii vor putea afla detaliat cât a cheltuit statul cu serviciile lor medicale
Articolul următorMilitarii în fața elevilor de la Școala Gimnazială “Nicolae Iorga”