Militarii au stat astăzi față în față cu elevii Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga din Baia Mare.

Copiii au putut vedea armamentul din dotarea instituțiilor militare din Baia Mare și astfel au sărbătorit Ziua Armatei. Este o tradiție pentru această unitate de învățământ, să prezinte tehnica din dotarea armatei celor care învață aici.
 “Sunt în jur de 600 de elevi prezenţi, cei care au dorit să vadă armamentul expus şi sunt şi elevii interesaţi să îşi aleagă o carieră militară. Suntem onoraţi să fie alături cei de la Centrul Militar Judeţean Maramureş. Dacă noi suntem de aproape 75 de ani într-o linişte şi pace zi de zi, acest lucru se datorează şi Armatei Române” ne-a declarat prof. Mihai Boloş, director Școala Gimnazială Nicolae Iorga Baia Mare.
“Este o activitate specifică Ziua Armatei în şcoli. La această şcoală avem un succes neaşteptat. Dăm şi autografe, sunt zeci şi zeci de copii care doresc să aibă câte un autograf de la noi” a spus  Marius Mihai lt. col. comandant Centrul Militar Județean Maramureș.
Copiii sunt foarte impresionaţi de uniformele noastre, dar noi le spunem că suntem instruiţi să devenim viitorii ofiţeri ai acestei ţări şi că este o mare responsabilitate pentru noi” a menționat Andrada Roman, studentă Academia Forțelor Aeriene Brașov.

Cea mai mare provocare a zilei de azi a fost pentru militari să acorde autografe iar micuții elevi au stat la rând pentru a primi semnăturile cadrelor militare.

De altfel, această unitate școlară a fost numită de militari, mai în glumă mai în serios și “Școala Autografelor”.

Exercițiul de astăzi se dorește a fi o îndrumare pentru toți elevii dornici să aleagă o carieră în domeniul militar iar din informațiile prezentate de Centrul Militar Județean Maramureș, de-a lungul anilor au fost și elevi de la Școala Nicolae Iorga care s-au orientat spre colegiile naționale militare.

Articolul precedentO grădiniță din Sighetu Marmației vine în sprijinul tinerei mame și a celor 8 copiii din Bârsana care au rămas orfani după ce tatăl lor și-a pus capăt zilelor
Articolul următorFermierii își primesc banii de la APIA