APIA Maramureș va demara pe 16 octombrie campania de plăți în avans pentru fermierii care au depus Cereri Unice de Plată în anul 2019.

Astfel, între 16 octombrie și 30 noiembrie se pot efectua plăți în avans de până la 70 % în cazul plăţilor directe, în conformitate cu Regulamentul Parlamentului European și al Consiliului, şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale.

Directorul executiv al APIA Maramureș, Ioan Urs ne-a explicat că plățile vor fi făcute cu prioritate pentru fermierii care dețin suprafețe cuprinse între 1 și 10 ha, urmând ca din data de 25 octombrie să intre în a doua etapă de plată fermierii care au suprafețe mai mari de 10 ha de teren agricol.
La nivelul județului Maramureș sunt 33.830 de fermieri care au depus cereri unice iar astăzi s-a reușit autorizarea unui număr de 9000.
“Astăzi am planificat că vor fi undeva în jur de 9000-9200 de cereri pe care le vom autoriza. Lucrăm la capacitate maximă să putem respecta termenii. Fermierii să nu își facă griji pentru că până vineri vor intra banii, dar acest sistem al Trezoreriei durează” a spus Urs.
Cele mai multe cereri sunt depuse de fermieri din Vișeu și Târgu Lăpuș, în special pentru suprafețe agricole, respectiv pășuni.
Articolul precedentMilitarii în fața elevilor de la Școala Gimnazială “Nicolae Iorga”
Articolul următorPădurar împușcat și aruncat într-o râpă