După ce în spațiul public au apărut imagini cu o placă comemorativă pusă pe peretele unei școli din Maramureș prin care se mulțumește Guvernului și Vioricăi Dăncilă pentru fonduri, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a reacționat și a declarat că nici ISJ și nici Consiliul Județean Maramureș nu au fost consultați cu privire la realizarea acestei plăcuțe.

Luni, 9 septembrie, școala din Dragomirești a fost inaugurată cu mare fast. Cei prezenți au fost însă surprinși să vadă că pe peretele școlii nou renovate a fost amplasată o plachetă pe care scrie că școala a fost reabilitată din mila lui Dumnezeu pe care sunt trecute numele prim ministrului Viorica Dăncilă, al directorului școlii dar și al președintelui Consiliului Județean Maramureș.

”Aș vrea să spun că școală nu a fost renovată nici din milă lui Dumnezeu, nici din milă lui Dancila, nici din milă FLorean Trust (vedeți că va lipsește o litera pe acolo), nici din milă directorului, nici din milă primarului. Și totuși, uite că într-un sistem de învățământ care ar trebui să fie laic și nepolitizat, acești oameni s-au afișat pe peretele școlii din localitate, de parcă ar fi ctitori, nu altă. Mai, oameni buni, voi nu aveți ce caută acolo! Școală este făcută cu fonduri care, la urmă urmei, vin de la contribuabili. Nu cred că primarul, președintele Consiliului Județean, Dancila sau directorul au adus bani de acasă să renoveze școală! Banii respectivi vin, da, de la instituții de stat, dar statul este cetățeanul contribuabil. (…)Copiii și dascăli nu au pentru ce să rabde să vadă zilnic tabla aia oribilă și slugarnică! E o pată de rușine pe obrazul Dragomirestiului”, a scris Ancuța Sabău pe un site de socializare.

În urma discuțiilor apărute în mediul online cu privire la placa care a fost montată pe școala din Dragomirești Inspectoratul Școlar Județean a făcut câteva precizări.

”Realizarea acestei plăci reprezintă o inițiativă privată a primarului orașului Dragomirești, Vasile Țiplea, și a fost făcută  din fondurile sale private. Unitatea școlară nu a fost reabilitată de 70 de ani, respectiv din 1950 iar edilul a dorit să vină cu o amprentă personală la finalizarea lucrărilor. (…) În ceea ce privește această plăcuță care este proprietatea privată a primarului din Dragomirești, aceasta va fi amplasată într-o zonă neutră, într-o locație privată aleasă de primarul Vasile Țiplea și nu va rămâne pe peretele școlii. Inspectoraul Școlar Județean Maramureș și Consiliul Județean Maramureș nu au fost consultați cu privire la realizarea acestei plăcuțe care a fost prezentată doar la finalul ceremoniei, însă primarul din Dragomirești a dat asigurări că placa va fi mutată într-o nouă locație la scurt timp după inaugurarea unității de învățământ”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Primarul localității Dragomirești, Vasile Țiplea, nu a putut fi contact pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la acest subiect.

Articolul precedentEXEMPLU: Spaţii verzi amenajate de elevi şi voluntari
Articolul următorȘcoala din Văleni a ars în luna mai, dar reparațiile au început abia în septembrie