În timp ce unii elevi  au început anul școlar în săli de clasă moderne, o parte din copiii de la școala din Văleni sunt nevoiți să meargă la școală după masă pentru că nu au săli de clasă. La școala din Văleni a izbucnit un incendiu în luna mai, fiind distrus o parte din acoperiș, dar și mobilier și apartură din sălile de clasă. Cu toate că administrația locală ar fi avut timp să facă reparațiile în vacanța de vară, lucrările au început abia cu câteva zile înainte de deschiderea noului an școlar.

Înainte de începerea școlii reprezentanții Prefecturii și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au deplasat în teren pentru verificări cu privire la stadiul pregătirii unităților de învățământ pentru noul an școlar. Chiar și așa problemele la școala din Văleni nu au fost încă rezolvate.

”La finalul primăverii a avut loc un incendiu, din datele pe care le-am primit noi a fost vorba despre un scurtcircuit. Au ars mai multe săli de clasă, aparatura, mobilier. Am primit toate documentațiile, au fost făcute devizele de o firmă de specialitate. Noi am întocmit proiectul de hotărâre de guvern care a fost înaintat la București, a fost discutat într-o ședință de guvern. Banii au fost alocați, am înțeles că au început deja lucrările la școală pentru reparații în prima fază la  acoperiș. Nu știm când vor fi finalizate lucrările, nu avem datele pentru că acest contract este încheiat între unitatea administrativ-teritorială, în speță Primăria și Consiliul Local din Călinești și practic ei sunt cei care vor urmări modul în care sunt executate lucrările la școala din Văleni”, a declarat Dan Bucă, purtător de cuvânt al Prefecturii.

La școala din Văleni sunt înscriși 118 copii. Deoarece doar 4 săli de clasă din corpul 2 al clădirii pot fi folosite din cauza incendiului din luna mai clasele 5-8 au cursurile dimineața iar clasele 1-4 după masa, acest lucru îngreunând și munca dascălilor.

Articolul precedentO școală din Maramureș a fost reabilitată ” din mila lui Dumnezeu și cu sprijinul Guvernului”
Articolul următorCS Minaur joacă acasă cu CSM București