Sezonul trecut, CS Minaur a terminat pe locul 10 în Liga Florilor. La prima ședință de pregătire din această vară au fost prezente 15 fete din lotul de 19, precum și antrenorii Costică Buceschi, Magda Kovacs  și Claudia Cetățeanu.

Căpitanul echipei dar și antrenorul principal au vorbit despre așteptările pe care le au în noul sezon.

„Oana Bondar: “Este evident că îmi doresc ca acest sezon să fie unul mai bun decât precedentul. Acum suntem într-o perioadă foarte grea, de acumulări, dar preferăm să plângem și să suferim acum, iar la final de campionat să ne bucurăm. Eu cred că lotul de jucătoare este puțin mai valoros decât sezonul trecut. Sunt jucătoare care vin de la loturi naționale și asta este important. Obiectivul nostru este o clasare între primele opt, dar ne vom bate să fim cât mai sus posibil”.

– Cum vedeți sezonul care urmează?

Costică Buceschi – Îmi doresc să avem un sezon mai bun decât cel care a trecut. Nu mai putem avea nici scuza că suntem o echipă nou-promovată. Ne dorim să jucăm un handbal de cea mai bună calitate”.

– Există posibilitatea să mai vină și alte jucătoare?

Costică Buceschi – Este foarte greu să mai găsești acum jucătoare. Sigur că pot apărea anumite oportunități, dar vom merge cu ce avem și vom face în pauza de iarnă ajustări dacă va fi nevoie. Lotul de acum e bun din punctul meu de vedere, dar să le vedem pe fete la joc. Am încercat să găsim jucătoare în limita bugetului de care dispunem. Acum avem și mai multe băimărence în lot, pentru că am <repatriat> trei fete, pe Roxana Szolosi, Camelia Hotea și Larisa Tămaș. Suntem în tratative și sperăm să o avem în lot și pe foarte tânăra Oana Borș (16 ani), o extremă dreapta foarte telantată. Acum, la lotul nostru, este un mix între jucătoare tinere și jucătoare cu experiență.

– Ce obiectiv aveți?

Costică Buceschi – Avem obiectiv o clasare între primele opt. Cred că în acest sezon campionatul Ligii Florilor va fi mai puternic. Sunt cele două echipe care joacă în Liga Campionilor, alte patru care vor juca în Cupa EHF, și toate s-au întărit. Cred că va fi un campionat de și mai bună calitate, ceea ce va fi plăcut pentru cei care urmăresc fenomenul.

– Sunteți și antrenor secund la lotul național. Acolo ce gânduri sunt?

Costică Buceschi – În anii precedenți lotul național a suferit mult pentru că prea multe fete nu jucau la echipele lor de club și în cupele europene. Acum, cam toate fetele selecționabile vor juca la echipe din țară, vor juca și în cupele europene, ceea ce e foarte bine pentru noi. De altfel, nici nu cred că mai este vreo handbalistă care mai joacă în străinătate dintre cele pe care le chemăm regulat la lot.”

Articolul precedentO persoană a fost rănită în urma unui accident rutier produs în Baia Sprie
Articolul următorPodul peste Someș de la Seini prinde contur