La bursa generală a locurilor de muncă, acțiune care a avut loc săptămâna trecută în Baia Mare, au participat și reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean Maramureș. Aceștia le-au oferit informații persoanelor care doresc să urmeze o carieră în domeniul militar.

Reprezentanții biroului informare – recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Maramureş au prezentat oferte privind cariera militară, precum și detalii legate de etapele de urmat pentru candidați.

”Primul lucru pe care trebuie să îl facă un candidat care vine la noi este să se informeze, iar după o vizită medicală la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, dacă lucrurile sunt bune, candidatul trebuie să se deplaseze la Câmpulung Moldovenesc unde este Centrul zonal de selecție și orientare. La acest centru sunt testați din punct de vedere psihologic și din punct de vedere al aptitudinilor fizice. Dacă este declarat admis la acest centru zonal, urmează partea cea mai ușoară, adică admiterea”, a explicat Mihai Marius, șeful biroului informare, recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Maramureş.

Reprezentanţii Centrului Militar Judeţean Maramureş au prezentat și avantajele carierei militare.

”Printre avantajele carieriei militare aș putea enumera o soldă lunară peste media a ceea ce este în țară în momentul de față, un loc de muncă sigur, echipament gratuit, hrană gratuită, de asemenea se poate beneficia de compensații lunare de chirie și nu în ultimul rând de asistență medicală gratuită”, a adăugat șeful biroului informare, recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Maramureş.

Sunt disponibile locuri pentru ofițeri, maiștri militari și subofițeri pentru forțe aeriene, forțe terestre și forțe navale.

Articolul precedentConcert caritabil ”SUFLET LÂNGĂ SUFLET – Șansă la viață pentru Sarah”
Articolul următorPregătiri pentru vizita Papei Francisc în România