O operațiune de salvare extrem de dificilă a avut loc în Munții Maramureșului, salvamontiștii fiind alertați de doi cetăţeni ucraineni care au sunat la 112 şi au anunţat că s-au rătăcit după ce au trecut graniţa. În zonă, zăpada are în unele locuri şi un metru şi jumătate, iar deplasarea salvatorilor s-a desfășurat foarte greu. După mai bine de 6 ore și jumatate de urcat, salvatorii montani au reușit însă să ajungă la ucrainieni. 

„In acest moment dupa mai bine de 6 ore si jumatate de urcat salvatorii montani au ajuns la cetatenii ucrainieni. Salvamontistii au cu ei hrana, batoane proteice si apa. Va urma coborarea pana in locul in care este pozitionata masina de interventie”, au informat, luni dimineata, reprezentantii Salvamont Maramures, intr-un mesaj pe Facebook.
 
Potrivit sursei citate, la interventie participa si colegii de la Politia de Frontiera Poienile de sub Munte ei aflandu-se impreuna cu salvatorii montani sus in munte.

ȘTIREA INIȚIALĂ

”Acţiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureş în M-ţii Maramureşului, zona Poienile de sub Munte. Doi cetăţeni ucrainieni, bărbaţi de 40 şi 42 ani care au trecut azi frontieră au sunat la 112 şi au anunţat că sunt rătăciţi şi nu reuşesc să se orienteze pentru a coborî din munte, sunt echipaţi dar fără hrană şi doar cu o sticlă de apă şi solicită ajutorul pentru a putea fi extraşi şi evacuaţi”, a transmis, duminica seara, Salvamont Maramureş.

Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au lucrat cu operatorii STS care au stabilit coordonatele celor doi.

”În M-ţii Maramureşului, pe alocuri, zăpadă depăşeşte 1 metru – 1 metru şi jumătate şi singură posibilitate de deplasare este fie pe schiuri de tură sau snowmobil pentru zăpadă adâncă dar la baza muntelui stratul e subţire şi pe alocuri zona e cu acces dificil datorită noroiului mare şi a apei care curge de pe versanţi”, a mai transmis sursa citată.  

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentInterviul momentului la Culisele Statului Paralel. Nicolae Ciucă, față în față cu Anca Alexandrescu! Este România în pericol, cum spune șeful Armatei?
Articolul următorINFOTRAFIC: Restricții de circulație pe autostrada A2 București – Constanța