Se fac în continuare audieri în cazul pădurarului care a fost găsit împuşcat și aruncat într-o râpă în pădurea dintre localitățile Rogoz și Lăpușul Românesc.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș Bogdan Gabor ne-a declarat că două persoane care au fost prezente la locul incidentului au fost testate cu poligraful, dar rezultatul se va ști abia săptămâna viitoare.
Cert este că la faţa locului au fost doar aceste două persoane împreună cu pădurarul, dar încă nu se poate formula o acuzație in personam.
În același timp arma găsită lângă pădurarul împușcat a fost trimisă pentru o expertiză ADN și iar la jumtatea lunii viitoare se vor afla rezultatele, după care va fi efectuată și expertiza balistică.

Procurorul Bogdan Gabor spune că pădurarul Liviu Pop a fost împuşcat cu propria arma folosindu-se un singur glonț cu alice.
„În măsura în care vor veni rapoartele de expertiză se vor putea trage concluzii preliminare sau chiar finale. A fost un glonț cu alice, de la arma pădurarului şi s-ar fi tras de la o distanță mai mare, de peste un metru sau mai puțin de un metru, alicele s-ar fi dispersat și ar fi fost mai multe urme de intrare. Medicii legiști au trimis probe de țesut pentru analize speciale la Institutul Mina Minovici din București.” a precizat Gabor.
În locul unde se afla pădurarul a fost descoperită și o căruță cu lemne, mai exact, o cantitate de un metru cub de lemn tăiat. Anchetatorii exclud astfel implicarea mafiei lemnului.
Reamintim că pădurarul de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț a fost împușcat, în urmă cu două săptămâni, într-o pădure şi era angajat de 9 ani la Direcția Silvică Maramureș.

Articolul precedentRECOMANDĂRILE POMPIERILOR: Atenție la coșurile de fum și la mijloacele de încălzire în sezonul rece
Articolul următorBINE DE ȘTIUT: Modificări legislative în domeniul ordinii şi siguranţei publice