Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a întrunit astăzi, 8 martie a.c. în ședință extraordinară, a votat și a emis Hotărârea nr.7/2020, prin care, având în vedere evoluția situației cu noul Coronavirus – Covid 19, Hotărârea Nr.6/2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, dar și a analizei de risc, competițiile sportive din județul Maramureș se vor desfășura, până la data de 31 martie a.c., fără spectatori.

Organizatorii acestora vor lua măsurile necesare pentru a permite accesul staff-urilor tehnice și reprezentanților mass-media la competițiile sportive.
O altă decizie luată se referă la obligativitatea ca organizatorii de manifestări publice sau private să anunțe autoritățile administrației publice locale din cele 76 de unități administrativ-teritoriale cu privire la locație, scopul și perioada de timp, cu 72 de ore înainte de desfășurarea evenimentului. Autoritățile administrației publice locale au obligația de a anunța cu celeritate (imediat) Instituția Prefectului-Județul Maramureș pentru ca Direcția de Sănătate Publică Maramureș să efectueze evaluarea de risc și tipul de activitate.

Articolul precedentSpitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare intră în carantină totală până la 31 martie 2020
Articolul următorCoronavirus. Marcel Vela: Se suspendă zborurile înspre și dinspre Italia, China, Iran și Coreea de Sud