Astăzi în Borșa au circulat, atât în oraș cât și pe rețelele de socializare, știri diverse, privind pericolul de infectare cu Coronavirus creeând astfel panică printre cetățeni. S-a spus că ar fi deja persoane infectate cu Coronavirus în oraș, că ar fi venit un elicopter să preia bolnavi infectați sau că ar fi ajuns la Borșa secretarul de stat Raed Arafat.
Din fericire, nimic din ce s-a speculat nu este adevărat. 

Potrivit primarului Sorin Ion Timiș nu sunt persoane infectate sau cu simptome de Coronavirus în Borșa. 
”Astăzi, la ora 9.00 am condus ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență unde au participat alături de mine, viceprimarul și secretarul orașului, directorul Spitalului de Recuperare Borșa, comandantul Poliției Borșa, reprezentanții ai ISU-SMURD și ai Jandarmeriei. Am stabilit împreună pașii care trebuiesc urmați, locația unde putem amenaja spații pentru carantina persoanelor suspecte că ar fi infectate cu Coronavirus și liniile telefonice unde cetățenii pot suna pentru a cere informații. Totodată, ținem legătura constant cu Prefectura Maramureș, Direcția de Sănătate Publica Maramureș și Poliția de Frontieră. Toți borșenii care se întorc în țară din Italia, din zonele infectate cu Coronavirus, AU OBLIGAȚIA să declare la vamă că vin din zonele de risc, să se supuna analizelor preliminare în punctele de frontieră. Dacă nu prezintă simptome, să se deplaseze spre casă și odată ajunși să anunțe autoritățile locale, să se autoizoleze în casă cel puțin 14 zile sub monitorizarea medicilor de familie și a specialiștilor de la DSP Maramureș.
Nu este cazul să inducem panică! Nu este cazul să dezinformăm! Nu este cazul să ne impacientăm! Vă îndemn la calm, la colaborare și sprijin” a precizat primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș. 

Articolul precedentKlaus Iohannis face apel la calm: „Nu avem niciun caz de coronavirus până în prezent, dar trebuie să fim în alertă”
Articolul următorAccident rutier mortal în Maramureș