Poliţiştii de investigaţii criminale din Baia Mare au reuşit identificarea a patru persoane bănuite de înşelăciuni prin intermediul unui site de cumpărături. Clienții comandau anumite produse, dar primeau, în schimb, la livrare alte lucruri, fără valoare.

 

Activităţile specifice de investigare au relevat că persoanele identificate ar fi înşelat, prin intermediul unui site de cumpărături, patru persoane domiciliate în Baia Mare. În fapt băimărenii au comandat diferite produse, iar după ce au intrat în posesia coletelor şi au achitat contravaloarea produselor comandate au constatat că în colete se aflau alte lucruri sau produse fără valoare. Ulterior, nu au mai putut contacta expeditorii şi au sesizat poliţia.

 

Un tânăr de 19 ani din judeţul Teleorman, unul de 21 de ani, domiciliat în Bucureşti, o femeie de 32 de ani din judeţul Giurgiu şi o tânără de 22 de ani din Suceava sunt cercetaţi acum de poliţiştii băimăreni.

 

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiune, poliţiştii vă sfătuiesc să nu plătiţi în avans pentru bunurile comandate pe internet! Folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire şi achitaţi produsul numai după ce vă asiguraţi că aţi primit ceea ce aţi comandat! Dacă oferta este extrem de tentantă ar trebui să luaţi în considerare existenţa unor detalii care ar fi putut omise din anunţul de vânzare.
Articolul precedentComuna Bârsana din județul Maramureș, pe lista localităţilor propuse pentru a fi atestate ca staţiuni turistice de interes local
Articolul următorCursuri de arbitraj cu Cristian Balaj și Zoltan Szekely