teodor stefanca

Comuna Bârsana se află pe lista localităţilor propuse de Ministerul Turismului pentru a fi atestate ca staţiuni turistice de interes local. Documentația necesară atestării a fost depusă, iar acum se așteaptă hotărârea de Guvern în acest sens.

Comuna Bârsana îndeplinește criteriile impuse pentru atestare, fiind o zonă cu potențial turistic ridicat.

”Am gândit o strategie de dezvoltare în această direcție, a agroturismului, pentru că avem cele două obiective atât de recunoscute la nivel național, cât și european, Mănăstirea Bârsana și biserica monument UNESCO. Dat fiind faptul că suntem vizitați de foarte mulți turiști pe tot parcursul anului, ne-am gândit ca Bârsana să devină stațiune de interes turistic local, lucru care l-am și început, am depus documentația la Ministerul Turismului și ni s-a transmis că în scurt timp va veni acea hotărâre de Guvern prin care vom fi atestați ca stațiune turisitcă de interes local”, a declarat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Odată cu primirea acestei titulaturi comuna Bârsana va avea și beneficii în ceea ce privește dezvoltarea și atragerea fondurilor europene pentru investiții.

”Beneficii vor fi cu siguranță atât pentru administrația publică locală cât și pentru locuitorii comunei Bârsana atunci când vor dori să se dezvolte în această direcție prin atragerea fondurilor europene, practic punctajul proiectelor va fi mult mai mare decât a fost până acum și fac un apel către toți locuitorii comunei Bârsana de a se dezvolta în agroturism pentru că avem o zonă atât de frumoasă, avem aceste obiective”, a adăugat primarul comunei Bârsana.

Localităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes local şi vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică

Articolul precedentCPU SIGHET-”4 medici fac gărzile pentru 15”
Articolul următorPatru tineri sunt cercetați pentru înșelătorie prin intermediul unui site de cumpărături