Pensiunile din Maramureș sunt ocupate aproape în totalitate de Crăciun și de Revelion. Cei care nu și-au făcut rezervări din timp, cu greu mai găsesc locuri de cazare disponibile. Străinii care vin de sărbători în Maramures sunt fascinați de tradițiile noastre, care nu s-au pierdut și abia așteaptă să petreacă sărbătorile cu mâncare tradițională, pomana porcului și colinde. În Ieud pentru sărbătorile de iarnă gradul de ocupare al pensiunilor este de 100%.

”Ieudul este o comună vizitată de turiști, din ceea ce am vorbit cu reprezentanții pensiunilor am înțeles că au un grad de ocupare de 100%, toate pensiunile sunt ocupate de sărbători, sperăm să fie și vremea bună. Pentru sărbători sunt pregătite și bisericile din zonă care pe lângă activitățile lor religioase organizează Viflaimul, acel teatru popular, religios. La noi încă se umblă la colindat și oamenii se îmbracă în port tradițional” a spus Traian Nicolae David, primarul comunei Ieud.

Și anul acesta turiștii care își vor petrece sărbătorile de iarnă în Maramureș vor avea parte de momente unice cu preparate tradițioanle, colinde din casă în casă și participarea la slujbele religioase.

”Anul acesta avem o ofertă bogată, tăiatul porcului, mâncare, băutură, le aducem formație de muzică popualră, au posibilitatea să se plimbe cu trăsura, vor primi grup de colindători. Turiștii sunt atrași de tradițiile din Maramureș, toate sunt păstrate din bătrâni și puse în valoare de noi, cei mai tineri”, a adăugat Claudia Traistau, administrator pensiune.

Pentru un Crăciun de poveste în Maramureș, cu tradiţii și obiceiuri de iarnă, bucate gustoase şi amabilitatea gazdelor, turiștii plătesc între 500 de lei și 1000 de lei.

Articolul precedentMaramureșeni premiați la Cupa Moș Crăciun în Satu Mare
Articolul următorConsiliul Local Sighet a aprobat rectificarea bugetului local