Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au făcut 51 de percheziții la locuințele unor persoane care fac parte dintr-un grup infracțional axat pe contrabandă cu țigări. Oamenii legii au confiscat de la țigări și bani până la arme și muniție.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare au fost aduse, în vederea audierii, un număr de peste 40 de persoane.

De la începutul anului, sub coordonarea DIICOT– Biroul Teritorial Satu Mare au fost demarate activități de monitorizare a unei grupări infracționale organizate formată din peste 50 de persoane, cetățeni români și ucraineni, specializată în contrabanda cu țigări de proveniență extra comunitară. Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităților infracționale, în ceea ce privește trecerea țigărilor peste frontieră, transportul și depozitarea acestora în diferite locații şi comercializarea lor. Pe perioada monitorizării, s-au confiscat de la membrii grupării, în urma unor acțiuni punctuale, peste 55.000 de pachete cu țigări în valoare de 610.000 lei, cantitate ce urma să fie introdusă ilegal în țară în vederea comercializării.
În data de 2 august a.c., începând cu ora 6.00, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, alături de polițiști și jandarmi din Satu Mare, Oradea, Timișoara, Cluj și Maramureș au descins la 51 de locații aparținând membrilor grupării, din județele Satu Mare, Maramureș, Arad și Bihor.
Până în prezent au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, înscrisuri și indicii care atestă implicarea celor vizaţi în activități infracționale, telefoane mobile şi cartele telefonice, importante sume de bani, arme și muniție deținute ilegal.
Articolul precedentZeci de tineri din toate colţurile lumii participă zilele acestea la Tabăra Rotary Sighet
Articolul următor180 de minori opriţi la graniţă pentru nereguli privind documentele de călătorie