La această oră, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, efectuează treisprezece percheziții domiciliare, la persoane bănuite că ar fi obținut peste 2 milioane de euro, prin trafic de persoane și proxenetism.

În această dimineață, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești și Maramureș, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, efectuează unsprezece percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș și Maramureș, precum și două percheziții domiciliare în Elveția, la locuințele a 9 persoane bănuite de infracțiuni de criminalitate organizată.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2019, membrii grupării ar fi constrâns unsprezece tinere să practice prostituția pe teritoriul Elveţiei și Italiei, cu scopul de a obține foloase materiale.

Membrii grupării ar fi folosit pentru atragerea victimelor metoda ,,loverboy”, după care ar fi transportat victimele în afara ţării, unde, prin acte de violenţă fizică şi psihică, le-ar fi constrâns la practicarea prostituţiei şi a unor infracţiuni de furt în dauna consumatorilor de servicii sexuale. Din activitatea infracțională, cei în cauză ar fi obținut peste 2 milioane de euro.

23 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, pentru audieri. În activități sunt angrenați și jandarmi.

Pentru documentarea activității infracționale a membrilor grupului infracțional organizat, au fost organziate la sediul Europol și Eurojust din Haga, în Elveția-Lausanne, dar și în România, întâlniri de coordonare, împreună cu autoritățile judiciare din Lausanne-Elveția, în urma cărora a fost încheiat un Acord de Echipă Comună de Anchetă.

Articolul precedentTrafic restricționat în Pasul Gutai pentru efectuarea lucrarilor de deszapezire
Articolul următorÎn Baia Mare, cu mașinile sub zăpadă