Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare a declanşat o anchetă internă în urma unui incident petrecut la UPU când mai multe persoane au agresat personalul medical, a informat, luni, managerul instituţiei, Vasile Pop, potrivit Agerpres.

 

„S-a declanşat o anchetă internă, condusă de directorul medical interimar al spitalului. Toţi cei care au fost prezenţi în seara respectivă vor da note informative despre ce s-a întâmplat, ca să vedem dacă oamenii şi-au făcut treaba”, a spus managerul unității spitalicești băimărene.

Ajunși la fața locului poliţiştii băimăreni au reuşit să aplaneze conflictul şi au identificat patru persoane recalcitrante, care au fost sancţionate contravenţional pentru tulburarea ordinii publice. De asemenea, o a cincea persoană a fost pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 4.000 de lei.

Potrivit Agerpres, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, mai multe persoane au cerut externarea unei persoane care manifesta sindrom respirator acut, în stare foarte gravă, urmând să ajungă la terapie intensivă. Femeii internate în vârstă de 60 de ani i s-a efectuat un test rapid şi urma să primească îngrijiri medicale. Fiii pacientei au fost extrem de agresivi, înjurând personalul medical şi încercând să-l lovească pe unul dintre asistenţii medicali din UPU. Pe fondul creşterii agresivităţii aparţinătorilor a fost nevoie de intervenţia echipajelor de poliţie şi jandarmerie.

În context, Colegiul Medicilor din Maramureş a solicitat public respectarea siguranţei personalului medical şi respect.

Pacienta externată la solicitarea familiei a decedat acasă.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedent100% TU DECIZI! Lucian Romașcanu, mogulul media care jignește jurnaliști
Articolul următorEXCLUSIV: Nelu Tătaru la „Legile Puterii”: Vrem să majorăm cu 200 numărul paturilor ATI COVID, în următoarea săptămână