Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au confiscat, în urma unei acţiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, aproximativ 25.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În data de 2 ianuarie la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului – ITPF Sighetu Marmației a avut loc o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat două persoane care transportau colete voluminoase, de la malul râului Tisa spre un imobil situat în apropierea frontierei, pe raza localității Valea Vișeului.

S-a luat măsura supravegherii imobilului, iar cu acordul proprietarului, polițiștii de frontieră au intrat în curte unde au descoperit, în beciul locuinței, mai multe colete cu țigări de contrabandă. Persoana în cauză a declarat că nu are cunoștință despre țigările descoperite, fiind totodată de acord să le predea polițiștilor de frontieră, care le-au ridicat și transportat la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 25.490 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 300.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Articolul precedentRemedii anti-mahmureală după o petrecere de neuitat
Articolul următorCifre record în 2019, la transferul de deținuți între România și alte state