Cea de-a 50-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă Marmația a debutat astăzi cu Festivalul „Primește-ne gazdă-n casă”. Sute de copii de la grădinițele din Maramureș au prezentat colinde și obiceuri de iarnă specifice zonelor pe care le reprezintă.

Sute de copii însoțiți de cadre didactice au prezentat atmosfera sărbătorilor din iarnă în Maramureș prin intermediul festivalului de colinde și obiceiuri de iarnă al preșcolarilor, Primește-ne gazdă-n casă, care anul acesta a ajuns la cea de-a VII-a ediție.

”Vă urez tuturor bun venit la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Primește-ne gazda-n casă care a reunit și în acest an 410 preșcolari. V-am așteptat cu sufletul deschis, cu colaci calzi și cu mere roșii, așa cum se așteaptă colindătorii. Astăzi începe Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă Marmația ediția cu numărul 50,” a spus Liliana Vîrsta, coordonator proiect.

”Mulțumim că ați acceptat invitația de a participa la această acțiune, mulțumim părinților că sunteți alături de noi. Din partea colectivului Grădiniței cu program prelungit nr. 8 vă dorim să aveți sărbători liniștite alături de cei dragi”, a precizat Melinda Ginter Băldean, director Grădinița Nr. 8 Sighetu Marmației.

”Astăzi este despre copii și despre colinda lor așa că dorim să le mulțumim pentru participarea numeroasă atât lor cât și cadrelor didactice. Vă dorim să aveți o zi frumoasă alături de colindele lor și un Crăciun cât mai fericit și plin de căldură”, a adăugat Paula Rîșco, director Grădinița Nr. 7 Sighetu Marmației.

Rând pe rând copiii au urcat pe scenă și în fața celor prezenți au colindat și prezentat obiceiuri de iarnă.

Colindătorii nu au plecat de la festival cu treistuțele goale, pentru că așa cum este obiceiul în Maramureș, gazdele i-au răsplătit cu colaci și mere.

 

 

 

 

Articolul precedentA fost dezvelită o placă comemorativă omagială pe casa muzeu Ilie Lazăr din Giulești
Articolul următorAccident cu patru răniți în Baia Mare