Sursa foto: www.romania-actualitati.ro

Având în vedere că, din cauza depunerilor de zăpadă, se circulă mai greu pe drumurile judeţene, pentru prevenirea blocajelor pe DN 18 în pasul Gutâi, poliţiştii rutieri au instituit filtre la Baia Sprie şi Mara şi verifică autoturismele sub aspectul echipării corespunzătoare. De asemenea poliţiştii rutieri sunt la datorie pentru remedierea oricăror probleme care ar putea apărea pe drumurile publice.

Poliţiştii vin cu câteva recomandări pentru o circulaţie în condiţii de siguranţă:

IPJ Maramureș:

”Având în vedere că atenţionarea meteorologică de ninsoare e valabilă încă, recomandăm conducătorilor auto să se informeze despre  strarea drumurilor înainte de a porni la drum şi să evite, pe cât posibil, deplasările care nu sunt absolut necesare. Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic! Echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant.

Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire. Poliţiştii rutieri recomandă ca lumionile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor. Folosiţi cu precădere frâna de motor. Nu efectuaţi depăşiri riscante iar pe porţiunile acoperite cu polei aveţi grijă să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp”

Articolul precedentCod galben de ninsori și intensificări ale vântului: Structurile MAI sunt pregătite să intervină, la nevoie, în sprijinul populației
Articolul următorSituații de urgență în Maramureș