Numărul sesizărilor depuse la poliţie pentru fapte de violenţă domestică în cursul lunii ianuarie este în creştere faţă de perioada similară a anului trecut. Statisticile realizate de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii indică faptul că în prima lună a acestui an poliţiştii maramureşeni au fost sesizaţi cu privire la comiterea a 36 de cazuri de violenţă domestică, în urma cărora au rezultat 37 de victime: 27 femei şi 10 bărbaţi.

Victimele au sesizat poliţia după ce au fost agresate de parteneri, soţi sau alţi membrii ai familiei. Poliţiştii au intervenit cu promptitudine în fiecare caz şi după ce au analizat starea de fapt şi au evaluat riscul la care au fost expuse victimele, au constatat că în 16 situaţii s-a impus emiterea ordinului de protecţie provizoriu. Cinci victime au refuzat emiterea acestuia. În celelalte 11 cazuri, noile reglementări legislative le-au permis poliţiştilor să separare victimele de agresori, măsură ce a condus la eliminarea unor riscuri iminente.

Analiza efectuată de poliţişti a relevat că în 24 de cazuri agresiunea a fost comisă de partenerul de viaţă, respectiv soţ, soţie, concubin, şi cele mai multe agresiuni au fost comise pe fondul consumului de alcool.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

 

 

Articolul precedentReguli stricte în spitalele din Maramureș din cauza gripei
Articolul următorNivelurile si debitele cursurile de apă din judet, in crestere