În perioada 28-30 iunie poliţiştii maramureşeni au folosit toate radarele din dotare pentru a acţiona pe principalele artere de circulaţie din judeţ, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru depistarea celor care au depăşit viteza legală, s-au folosit  toate autospecialele dotate cu echipamente video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, dar şi cinemometrul portabil model TruCAM.

De vineri până duminică poliţiştii au oprit pentru control peste 500 de vehicule, peste 320 de conducători auto fiind sancţionaţi pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum pe care s-au deplasat, 22 de conducători auto au rămas fără permisul de conducere pentru 90 de zile .

”Poliţiştii rutieri recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză, să evite depăşirile neregulamentare, să acorde prioritate de trecere atunci când este cazul, să se asigură că pasagerii din autovehiculul pe care îl conduc au montate sistemele de siguranţă şi să adopte în permanenţă o conduită preventivă în trafic,„ au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

Articolul precedentEtapa finală a Campionatului de Înot al Ministerului Afacerilor Interne va avea loc în Maramureș
Articolul următorANI: Primarul Cătălin Cherecheș nu poate justifica peste 2,7 milioane de lei