Săptămâna trecută, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii descoperirii  şi combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul exploatării resurselor minerale, dar şi în domeniul comerțului cu produse agroalimentare.

Astfel au fost verificate 27 societăţi comerciale şi 11 persoane fizice, pe raza municipiului Baia Mare şi pe raza comunei Cicârlău. În urma activităţilor a fost constatată o infracţiune privind exploatarea de agregate minerale fără a se deţine autorizaţie sau licenţă de exploatare emisă de Agenţia Naţională de Resurse Minerale,  în valoare de aproximativ 14.000 lei.

Totodată au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, din care 2 pe linia O.U.G. 28/1999 şi 4 pe linia Legii 12/1990, în valoare totală de 75.000 lei.

În continuare, sub coordonarea procurorului de caz, urmează să se efectueze acte de urmărire penală în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunii constatate.  

Articolul precedentIPJ MARAMUREȘ: 22 de şoferi deveniţi pietoni la început de primăvară
Articolul următor2.597 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor de întreținere a drumurilor comunale clasificate din Maramureș, în anul 2020