Cetățenii care locuiesc pe stradă Nucului din Baia Mare au sesizat zilele acestea, faptul că apa care curge prin șanțurile din fața caselor, prezintă o culoare roșiatică.

Apa provenea de la fostă Mină Săsar, urmare a precipitațiilor din ultima perioadă și a acumulării de ape din galerie.

Responsabilii Companiei Remin de care aparține această mină, au intervenit și au neutralizat cu var apa evacuată de la gura galeriei, dar se pare că poluarea accidentală a fost ținută în taină, până când Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a autosesizat și a cerut explicații.

Potrivit autorităților județului, au fost luate probe de apă care vor fi analizate în laboratorul SGA Maramureș, urmând să se stabilească dacă apa a avut conținut de metale grele sau alți compuși chimici.

Datele Prefecturii Maramureș arată că Mina Sasar a fost închisă în 2007. Odată cu închiderea ei, în zonă a fost prevăzută construcția unei stații de epurare și tratare a apei.

Investiția trebuia să fie realizată de Conversmin, dar sumele necesare acestui obiectiv, nu au mai fost alocate de către Ministerul Economiei de la vremea respectivă.
Acum, oficialii județului așteaptă rezultatele analizelor, iar apoi se vor adresa lichidatorilor judiciari și ministerului, pentru a vedea cine se face responsabil de cele întâmplate.

Articolul precedentAcțiune de împădurire și plantare de puieți în zona Ocolului Silvic Baia Sprie
Articolul următorAtenție participanți la trafic! De azi e deschis Sezonul Moto 2019